Na Wydział Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu UPH w Siedlcach studenci międzynarodowi z Białorusi, Indonezji, Kazachstanu, Kirgistanu, Turcji i Polski mieli możliwość przygotowania polskich dań. Przygotowywanie posiłków poprzedził wykład dotyczący tradycyjnej kuchni polskiej, a nad całym wydarzeniem czuwała Pani mgr Agnieszka Decyk z Poradnia Dietetyczno-Żywieniowa UPH.
Warsztaty były doskonałą okazją do poznania tradycji kuchni polskiej, nabycia nowych umiejętności kulinarnych oraz integracji międzynarodowej społeczności Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach.
Warsztaty zorganizowano w ramach Projektu „Welcome to UPH” finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Welcome to Poland 2021 z NAWA Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji zamieszczonej na stronie Naszego Uniwersytetu.